2020. gada vasara bija ražīga jaunu recepšu izmēģināšanā. Rezultātā tapa jauna grāmata, pagaidām citā variantā. Ar to var iepazīties šeit.
Ir iznākusi grāmata par savvaļas augu virtuvi!
Pirmās tirāžas jau aizgājusi tautās, ir pieejami pavisam nedaudz eksemplāru no trešās tirāžas.
Gurķu rullīši ar zaļo biezpienu
Sastāvdaļas:
Gurķis ar sīku sēklotni
Svaigais siers 200 g
Zaļumi 2 saujas
Sarkanā paprika
Garšaugu sāls
Citrons
Iesmiņi
Sagatavo
marinādi. No citrona izspiež sulu un samaisa ar sāli, koriandra un sinepju
sēkliņām.
Ar rīvi vai dārzeņu mizojamo nazi gurķi gareniski sagriež pēc iespējas plānākās
šķēlēs. Šķēles apslaka ar marinādi un atstāj uz 20 minūtēm ievilkties.
Zaļumiem
nogriež kātiņus un sīki sakapā. Samaisa
ar svaigo sieru.
Papriku
sagriež stienīšos.
Gurķa
šķēlītes galā uzliek tējkaroti pildījuma, ieliek paprikas stienīti, satin
rullīti un sastiprina ar iesmiņu.
Ceptas pienenes un māllēpes
Tas tiešām ir eksotisks našķis, kas sākotnēji
izskatās pēc kaut kā neēdama, varbūt pat
pēc beigtām mušām. Tomēr pēc garšas
ceptas pienenes ir izcili garšīgas un tās ir arī veselīgas!
Neatvērušies pieneņu pumpuri
Pieneņu lapu rozetes
Māllēpju ziedi ar kātiņiem
Eļļa cepšanai
Sviests cepšanai
Rīvmaize
Ola
Sāls, pipari
Pieneņu lapu rozetēm nogriež sakņu daļu pie sakņu kakliņa tā, lai rozetes lapas
turētos kopā. Nomazgā un nosusina. Pārgriež gareniski uz pusēm.
Olu sakuļ ar sāli un pipariem.
Pannā sakarsē sviestu un nedaudz eļļas.
Sakultā
ieber pieneņu un māllēpju pumpurus, izmaisa, tad olu notecina, un pumpurus apviļā rīvmaizē un cep līdz tie brūni.
Pieneņu lapu rozetes apmērcē olā , apviļā
rīvmaizē un cep no abām pusēm.
Labdien! Vēlos pasūtīt grāmatu. Kā to izdarīt?
AtbildētDzēstJana
Labrīt, es arī piebiedrojos Janas vēlmei, vai var iegādāties ? :)
AtbildētDzēstJā, droši rakstiet uz e- pastu! Aizsūtīšu!
AtbildētDzēstļoooooti gribuuuu!
AtbildētDzēst