Savvaļas augu virtuve

2020. gada vasara bija ražīga jaunu recepšu izmēģināšanā. Rezultātā tapa jauna grāmata, pagaidām citā variantā. Ar to var iepazīties šeit.













Ir iznākusi grāmata par savvaļas augu virtuvi! 

 Pirmās tirāžas jau aizgājusi tautās, ir pieejami  pavisam nedaudz eksemplāru no trešās tirāžas.








Gurķu rullīši ar zaļo biezpienu
Sastāvdaļas: 
Gurķis ar sīku sēklotni
Svaigais siers 200 g
Zaļumi 2 saujas
Sarkanā paprika
Garšaugu sāls
Citrons
Iesmiņi

Sagatavo marinādi. No citrona izspiež sulu un samaisa ar sāli, koriandra un sinepju sēkliņām.
Ar  rīvi vai dārzeņu mizojamo nazi gurķi  gareniski sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs. Šķēles  apslaka ar marinādi  un atstāj uz 20 minūtēm ievilkties.
Zaļumiem nogriež  kātiņus un sīki sakapā. Samaisa ar svaigo sieru.
Papriku sagriež  stienīšos.
Gurķa šķēlītes galā uzliek tējkaroti pildījuma, ieliek paprikas stienīti, satin rullīti un sastiprina ar iesmiņu.





  Ceptas pienenes un māllēpes

 Tas tiešām ir eksotisks našķis, kas sākotnēji izskatās pēc  kaut kā neēdama, varbūt pat pēc beigtām  mušām. Tomēr pēc garšas ceptas pienenes ir izcili garšīgas un tās ir arī  veselīgas!

 Neatvērušies pieneņu pumpuri
 Pieneņu lapu rozetes
 Māllēpju ziedi ar kātiņiem
 Eļļa cepšanai
 Sviests cepšanai
 Rīvmaize
 Ola
 Sāls, pipari

Pieneņu   lapu rozetēm nogriež sakņu daļu  pie sakņu kakliņa tā, lai rozetes lapas turētos kopā. Nomazgā un nosusina. Pārgriež gareniski uz pusēm.
Olu sakuļ ar sāli un pipariem.
Pannā sakarsē sviestu un  nedaudz eļļas.
Sakultā ieber pieneņu  un māllēpju  pumpurus, izmaisa, tad olu notecina, un pumpurus  apviļā  rīvmaizē un cep  līdz tie brūni.
Pieneņu lapu rozetes apmērcē olā , apviļā rīvmaizē un cep no abām pusēm.



4 komentāri: